Let op: Wandelen, Tuinmeubelen en Buiten niet in Alkmaar | Klik hier voor een compleet overzicht. Vanaf heden geen koopavond meer.

2 échte winkels
 • Hippolytushoef: gesloten

  Hippolytushoef
  Belterlaan 30
  1777 HM Hippolytushoef

  Informatie filiaal
  0227-592840

  Informatie webshop
  0227-593 888

 • Alkmaar: gesloten

  Alkmaar
  Herculesstraat 57
  1812 PD Alkmaar

  Informatie filiaal
  072-5401428

  Informatie webshop
  0227-593 888

Categorieën

Vergelijkingstabel kitesurfbarren verschillende merken

Kun je een bar van merk A gebruiken op een kite van merk B? 

Vele kiters vragen zich dit af, ze hebben nog een bar of zijn fan van een bepaald merk. In de basis adviseren we altijd de bar te nemen van hetzelfde merk en jaar als de kite. Simpelweg omdat de kite is ontworpen, langdurig getest, verbeterd en gefinetuned op de bijbehorende bar, en niet op een bar van een ander merk cq van een ander jaar. 

De verschillen tussen de barren kunnen ervoor zorgen dat de kite uit de lucht valt, stallt bij poweren, slecht reageert op stuurimpulsen, niet goed depowert bij trekken safety etc. Het kan dus gevaarlijk worden als de verkeerde bar gebruikt wordt, zeker wanneer een onervaren persoon dit doet. 

Hieronder een tabel met de eigenschappen van verschillende systemen, gebruik dit als richtlijn. Bij twijfel niet doen, of vragen en laten controleren of testen door een ervaren kiter. 

Heb je hier nog vragen over, opmerkingen, aanvullingen of verbeteringen, laat het ons horen. [email protected] / 0227-593 888.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.