Categorieën

Kitesurf barren

Control bar, kitesurf bar, barren en lijnen, stuurstok, 

lijnenset, chicken loop, QR quick release, donkey dick, chicken finger, depowerstrap, stopper bal, clam cleats, depower line, kitebar floaters, stuurlijnen, powerlijnen, allemaal benamingen voor de kitesurf bar en zijn onderdelen. 


Uiteindelijk is de bar een gereedschap waarmee je de kite stuurt en meer of minder power geeft. Starten, stoppen, accelereren, springen en geheel releasen zijn de mogelijkheden die de bar de rider kan bieden. Het belang van de bar, zijn effectiviteit, safety en duurzaamheid zijn dus van zeer groot belang.

Kitesurf barren worden grofweg onderverdeeld in twee typen: vierlijns en vijflijns. Barren met vier lijnen komen bij de kite uit op vier aanhechtingspunten, pigtails en bridles, bij een vijflijns loopt er nog 1 lijn extra door het centrum naar de leading edge van de kite. Een kite die is ontworpen voor vijflijns kun je niet varen met een vierlijns bar, denk hierbij bijvoorbeeld aan een North Rebel en Naish Torch. Sommige kites zjin gebaseerd op vierlijns maar kun je wel varen met vijflijns bar, een north neo kan wel gevaren worden op een 5th element bar, de lijn is dan echter niet loaded, je hebt dan niet de optimale voordelen van het vijflijns systeem. De laatste jaren zijn er een aantal typen bij gekomen zoals wakestylebarren en zeslijnsbarren. 

Naast deze typen is er verschil in breedte van de bar, diameter, lengte van de lijnen en safety systems. Deze laatste is van zeer groot belang. De safety of QR bepaald wat er gebeurt als deze getrokken, of eigenlijk meestal geduwd gaat worden. Deze stap zet een rider alleen als deze in nood is, en dat kan soms een levensbedreigende situatie zijn, of worden. Belangrijk dus dat de safety optimaal effectief en efficient werkt. Kater heeft een jarenlange ervaring op dit gebied, en hecht veel waarde aan veiligheid en fun.

Iedere kite wordt ontworpen, getest en doorontwikkeld op de bijbehorende bar, van hetzelfde jaar, van hetzelfde merk. De kite zal dus altijd het beste reageren op zijn eigen bar. Indien twee fabrikanten exact dezelfde setup gebruiken zou je barren kunnen uitwisselen tussen kitemerken en seizoenen, echter dit gebeurt geheel op eigen risico. De kans is groot dat de kite niet of nauwelijks depowered, reageert op stuurimpulsen of geheel andere vliegeigenschappen heeft.

Filters

Merken

Selecteer een of meerdere merken

Maten

Selecteer een of meerdere maten

Kleur

Selecteer een of meerdere kleuren

Jaar

Selecteer een of meerdere collecties
Pas toe
Tonen per: Sorteren op:
12 producten gevonden
Onze Kitesurf barren merken
  • CABRINHA
  • DUOTONE
  • GAASTRA
  • NAISH
  • NORTH

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u akkoord bent.