2 échte winkels
 • Hippolytushoef: gesloten

  Hippolytushoef
  Belterlaan 30
  1777 HM Hippolytushoef

  Informatie filiaal
  0227-592840

  Informatie webshop
  0227-593 888

 • Alkmaar: gesloten

  Alkmaar
  Herculesstraat 57
  1812 PD Alkmaar

  Informatie filiaal
  0725401428

  Informatie webshop
  0227-593 888

Categorieën
Naar blog overzicht

WANDELEN

zaterdag, 03 juli 2021

En het belang van goede sokken.

Wandelschoenen en FALKE wandelsokken.

Wandel je ook graag door het bos, maakt je graag een stadswandeling of wandelvakantie?

 
Als je van wandelen houdt, is goed schoeisel belangrijk voor een goede uitrusting om je activiteit aangenamer te maken. Bij de wandelschoenenspecialist vind je schoenen die je wandeling veel aangenamer en vooral comfortabeler maakt, zodat je optimaal van het moment kan genieten. Een goede wandelschoen biedt demping, steun en optimale grip. Op deze wijze worden je voeten tijdens het wandelen optimaal beschermd. In de winkel is er een ruim assortiment voor zowel dames als heren.
 

Welke wandelschoen heb je nodig?

 
Wandelschoenen kunnen gecategoriseerd worden onder categorie A tot en met categorie D. Een categorie A wandelschoen is een soepelere wandelschoen dan categorie D wandelschoenen. D wandelschoenen zijn zeer stugge, hoge schoenen voor extreme wandeltochten. De activiteit bepaalt dus welke categorie wandelschoenen het beste bij je passen. Voor de meeste wandelingen voldoet een wandelschoen uit categorie A of B.

Om te bepalen welke wandelschoen het beste bij je activiteit past, is het van belang om onderstaande vragen voor je zelf te beantwoorden:

– In wat voor gebied en op wat voor ondergrond gaat je wandelen?
– Neemt je een zware of lichte tas mee met het wandelen?
– Wat is de temperatuur waar je gaat wandelen?
– Welke schoen past bij j voeten?

Door deze vragen te beantwoorden kan de juiste wandelschoen voor worden uitgekozen.

Categorie A wandelschoenen:

Deze wandelschoenen zijn zeer geschikt voor wandelingen in het bos, over het strand of stedentrips. Doordat ze lager van model zijn, wordt gewicht bespaart en heb je meer bewegingsvrijheid.

Categorie A/B wandelschoenen:

Deze wandelschoenen zitten tussen berg- en wandelschoenen in. Ze hebben een vrij soepele zool en een halfhoge schacht voor extra steun en stabiliteit. Dit maakt deze schoenen zeer geschikt voor langere wandelingen of tochten met lichte bepakking door heuvelachtige landschappen.

Categorie B wandelschoenen:

Deze wandelschoenen hebben stevige zolen en een hoge schacht die veel steun en stabiliteit geven op ongelijke terrein. Daardoor zijn ze zeer geschikt voor meerdaagse trektochten.

Categorie B/C wandelschoenen:

Deze wandelschoen heeft een hoge schacht die goede steun aan je enkels geeft. De zool van de B/C categorie is vrij stijf en biedt extra demping waardoor je minder snel oneffenheden van het terrein zult voelen.

Categorie C wandelschoenen:

Deze wandelschoenen zijn geschikt voor uitdagende bergtochten met zware bepakking. De schacht is hoog en stug voor extra steun en stabiliteit. Ook is de zool zeer stevig.

Categorie D wandelschoenen:

Deze hoge wandelschoenen hebben een volledig stijve zool. Daardoor is dit type schoen geschikt voor zware tochten door sneeuw en ijs.

Wandelsokken

Uw wandelschoenen kunnen nog zo goed zijn, met de verkeerde wandelsokken loop je alsnog blaren op. Wandelsokken zijn ontwikkeld je optimaal te laten profiteren van de dempende en vochtregulerende eigenschappen van je wandelschoenen. Door de gebruikte materialen van wandelsokken zijn deze vochtregulerend, waardoor voeten zelfs bij inspanning droog blijven. Deze vochtregulerende werking wordt verder versterkt doordat de stof bovenop de voet vaak dun is. Voor extra demping zorgt het dikkere materiaal onder de voet. Daarnaast zijn wandelsokken nauwsluitend en hebben zij minimale, platte naden. Dit voorkomt drukpunten. Doordat je voeten vrij van vocht en drukpunten blijven, krijgen blaren geen kans als je goede wandelsokken draagt. Uiteraard zijn de FALKE sokken anatomisch gevormd en zijn de maten kort op elkaar om wrijving te voorkomen. Daarnaast zijn er speciale dames en heren modellen.

Voor de FALKE wandelsokken geld ook het bovenstaande, zo zijn er ook verschillende types voor de divers categorien.
 
TK 5 A categorie
TK 2 A/B categorie
TK 1 C categorie
TK 4 D categorie

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.