Categorieën

SUP / golfsurfen

Kater Funsport heeft in Hippolytushoef en Alkmaar een uitgebreid assortiment SUP’s en SUP accessoires van de beste en bekendste vooraanstaande merken. In ons filiaal in Alkmaar en in onze online webshop vind u tevens een breed assortiment golfsurfboards en accessoires. 

Wat is golfsurfen? 

"Surfen (of golfsurfen) is de op één na meest oorspronkelijke vorm van boardsporten die er is. Sporten als skimboarden, windsurfen, kitesurfen en wakeboarden zijn hieruit ontstaan. " 

"Surfing, de Engelse uitdrukking voor het 'rijden' op golven en branding, is een watersport waarbij men zich door de kracht van de aanrollende golven van de branding naar het strand laat drijven. " 

"Met surfen over het internet wordt bedoeld dat van de ene pagina naar de andere pagina gesprongen wordt via links en zo al dwalend over het internet surft. " :-) 

Wat is SUP’en?

SUP staat voor Stand Up Paddle, en is ontstaan op Hawaii. Surfleraren aldaar stonden op hun board met een peddel om zo bij hun leerlingen te kunnen blijven, instructies te geven en overzicht te houden. In de 60er jaren gebruikten de Waikiki beach boys deze techniek om zo foto’s te maken van surfende toeristen.

Sinds big wave surflegende Laird Hamilton in 2006 met zijn surfboard en peddel het kanaal overstak is de populariteit van de sport enorm toegenomen.

Jezelf staand op een surfboard voortbewegen door middel van een peddel is inmiddels ook in Nederland een steeds sneller groeiende sport aan het worden. Dit is ook niet verwonderlijk wanneer je bedenkt dat de sport beoefend kan worden op zee, op rivieren, kanalen, sloten en meren, en Nederland voor ruim 18% bestaat uit water! Daarnaast is het gezond en leuk om te doen, je bent niet afhankelijk van wind, het is zeer toegankelijk, geschikt voor iedereen, het enige dat je nodig hebt is een board een peddel en water.

Disciplines

Binnen het suppen bestaan verschillende disciplines en daarmee een variëteit aan boards en peddels.

Wave: zoals de naam doet vermoeden wordt deze discipline uitgevoerd in de golven. Hierbij worden veelal kortere wendbaardere boards gebruikt welke het golfrijden vergemakkelijken en je in staat stellen agressieve bochten te maken wanneer je een golf surft.

Allround / longboard: wellicht de meest beoefende van alle categorieën is het allround of longboard suppen. Toegankelijk voor zowel beginners als vlak water cruisers en golfrijders. Grote brede stabiele boards welke gemakkelijk te berijden zijn, in bijna alle condities.

Vlakwater / race: recreatief suppen op (vlak) binnenwater en fitness training of races. Er zijn lange spitse boards op de markt die ultra licht, stijf en snel zijn.

Wind crossover: het beste van twee werelden, in de morgen als het waait gebruik je het board als windsurfplank, wanneer de wind gaat liggen gebruik je de peddel. Beginners krijgen zo de mogelijkheid zowel te leren windsurfen als suppen met 1 board.

Producten

Per discipline bestaan er boards en peddels die ontwikkelt zijn zo goed mogelijk te presteren binnen hun inzetbereik. Grote brede stabiele boards voor allround suppen, lichte snelle smalle boards voor racen en kortere wendbaardere boards voor in de golven. Daarnaast zijn er producten zoals de opblaasbare boards welke gemaakt zijn voor diegenen die geen ruimte hebben een sup op te slaan of te vervoeren. 

Opblaasbare SUPS 

Een bijkomend voordeel van een inflatable sup, je hebt minder snel stootschade aan het board, maar ook de kids hebben minder letsel bij op het board vallen of stoten. Er zijn inflatable sups met een aansluiting voor een mastvoet, dit zjn WINDSUPs. Je kunt suppen als er geen wind is, en windsurfen als er wel wat wind is. Er zijn ook complete windsup sets zodat je ineens alles bij elkaar kunt aanschaffen, heb je een board, peddel en windsurftuigage. Deze zijn er dan weer opblaasbaar en nietopblaasbaar.

Binnen de markt van de peddels zijn er verschillende vormen, maten, samenstellingen en doelgroepen. Zo zijn er peddels van hout, aluminium, fiberglas, carbon en kevlar. Tevens verschillen hierbij de bladen en handsvaten per peddel. Over het algemeen kun je zeggen dat een houten peddel flexibeler is dus comfortabeler, een hele stijve carbon peddel buigt niet door waardoor je er dus directer en meer kracht op kan zetten.Filters

Merken

Selecteer een of meerdere merken

Maten

Selecteer een of meerdere maten

Kleur

Selecteer een of meerdere kleuren

Jaar

Selecteer een of meerdere collecties
Pas toe
Tonen per: Sorteren op:
125 producten gevonden
SCOPREGA SUP PADDLE ALU 2019 € 49,95 € 39,95
-20%
GLADIATOR I-Sup BL 2019 Vanaf € 489,00 € 419,00
-14%
GLADIATOR I-SUP LT 2020 Vanaf € 379,00 € 319,00
-16%
-16%
Maten
UNIFIBER I-SUP 10.7 2018 € 799,00 € 499,00
-38%
AUDIOL SWIM EARSPRAY 2018 € 14,95 € 10,00
-33%
SCOPREGA Sup peddel Alu 2018 € 49,95 € 39,95
-20%
SCOPREGA BST 800 BATTERY 2017 € 189,95 € 149,00
-22%
SCOPREGA BRAVO 101 SUP/ KITE 2018 € 59,95 € 39,95
-33%
CHINOOK SILVER- Adjustable Carbon 2019 € 219,00 € 199,00
-9%
Maten
D7 D7 I-SUP universal 11,0 2019 € 735,00 € 649,00
-12%
Maten
GAASTRA IQ Free Wsurf 10'9" 2018 € 999,00 € 699,00
-30%
UNIFIBER Wind Sup Dacron Complete Rig 2019 Vanaf € 379,00 € 299,00
-21%
Onze SUP / golfsurfen merken
  • FANATIC
  • GAASTRA
  • ION
  • JP BOARDS
  • MYSTIC
  • NORTH

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u akkoord bent.