Let op: Onze Kitesurf afdeling nu alleen in Alkmaar | Wandelen, Tuinmeubelen en Bbq niet in Alkmaar | Klik hier voor een compleet overzicht. Vanaf heden geen koopavond meer.

2 échte winkels
  • Hippolytushoef: gesloten

    Hippolytushoef
    Belterlaan 30
    1777 HM Hippolytushoef

    Informatie filiaal
    0227-592840

    Informatie webshop
    0227-593 888

  • Alkmaar: gesloten

    Alkmaar
    Herculesstraat 57
    1812 PD Alkmaar

    Informatie filiaal
    072-5401428

    Informatie webshop
    0227-593 888

Categorieën

STAY WARM, STAY FIT

Houd rekening met het weertype en pas daarop jouw kleding aan. Zowel vooraf, tijdens als na het watersporten! 


 
Je kunt er vooraf bijvoorbeeld voor zorgen dat je goed warm bent, een thermoskan thee doet wonderen. Als je tijdens het omkleden en het optuigen van jouw surf of kitegear al staat te rillen maak je een slechte start van jouw sessie, kom je te water te liggen dan koel je snel af. 
 
Tijdens het varen liever iets te warm dan te koud, je kunt altijd een mutsje afzetten of een handschoen uittrekken. Maar let op, aan de uiteinden van het lichaam koel je het snelst af, dus houdt die vingers en tenen warm en zorg voor een goede doorbloeding. De meeste warmte verlaat het lichaam via het hoofd en de nek, een mutsje / hoodie is dus zeker wanneer het water nog zo koud is aan te raden.

Achteraf ruim je jouw spullen op en sta je in de wind, ook dan is warmblijven belangrijk. Er zijn surfers die zich eerst afdrogen en aankleden, anderen trekken een poncho of een windblocker aan tegen het afkoelen.

VOOR & NA



Poncho


Handig voor tijdens het omkleden. Is het niet te koud en staat er niet te veel wind is een badstof poncho ook lekker over je pak heen voor en na het kite en windsurfen. Er zijn ook windproof poncho’s, deze zijn geschikt voor de koude winderige dagen. Deze worden zelfs wel eens over het pak gedragen tijdens de rit naar huis, hoef je je niet om te kleden aan het water.



Windbarrier


Jasjes voor over de steamer welke meestal water en winddicht zijn. Vaak zelfs met gat voor de trapeze haak zodat je hem tijdens het varen / lesgeven kunt aanhouden. Puur als windstopper gemaakt van nylon, of ook als verwarmende extra laag beschikbaar in neopreen.




TIJDENS




Steamers / wetsuits


Neopreen surfpakken voor in de winter met een bepaalde dikte speciaal voor de koudere dagen worden steamers genoemd. De getallen 6/4 of 5/4 staan voor de neopreen dikte. Het eerste getal is de dikte van het materiaal op borst en soms rug. Het laagste getal geeft de dikte weer van het dunste materiaal. Dit vindt je meestel op bewegelijke plaatsen zoals armen en benen. Steamers zijn verkrijgbaar voor dames en heren en variëren in prijs tot ver boven de €400,- voor de beste pakken. Het verschil in warmte wordt veroorzaakt door het gebruik van het materiaal en de afwerking.




Handschoenen / wanten


Zoals reeds eerder genoemd, die uiteinden koelen erg snel af, dus zorg voor warme handen. Maar sommigen willen ook graag direct contact met hun giek of bar, en dragen niet graag hele dikke handschoenen. Voor windsurfers zijn er de open palm wanten, in verschillende diktes. Voor kiters de voorgevormde handschoenen. En universeel handschoenen en wanten in zoveel diktes en kwaliteiten.





Schoenen / laarsjes


Ook hier geldt, een compromis zoeken tussen dikte en contact met het board, en persoonlijke voorkeur. Dus ga even voor jezelf na of je heel dik nodig hebt of liever veel contact houd. Daarnaast bestaan er hier varianten als split-toes, Socks en schoentjes en laarsjes. Schoentjes laag en vaak dun voor de zomer, met of zonder sterke zool tegen oesters en harde scherpe ondergronden. Laarsjes hoog en dik voor in de winter.





Mutsen / hoods en hoofdbanden


Die warmte vasthouden en niet verliezen via het hoofd en nek is essentieel. Tevens het gevoel van brain freeze voorkomen wanneer je in die koude plomp valt. Een mutsje kan afdoende zijn, maar beter nog is een cap of underwear met vaste capuchon, die houden de nek ook goed warm.





Underwear


Soms is een goed pak nog niet warm genoeg, dit is natuurlijk ook heel persoonlijk maar ook afhankelijk van de omstandigheden. Je kunt er dan voor kiezen om een extra laag toe te voegen onder het pak. Let er wel op dat je iets onder het pak aantrekt dan de werking versterkt en niet verzwakt. Daarnaast zijn sommige pakken niet geschikt om er iets onder aan te trekken, (thermal rebound), voeg dan liever iets toe aan de buitenkant van het pak.





Gezichtsbescherming


Last but zeker not least is het gezicht aan de beurt. Als deze door koude en hele harde wind koud wordt kan dit echt vervelend worden. een cap of hood die een groot gedeelte van het gezicht bedekt is lekker, maar gebruik je bijvoorbeeld een mutsje kun je ook een gaiter gebruiken. Lekker dat je dan ook nog kunt praten vlak na dat je van het water komt 






Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.