Let op: deze winter geen snowboardafdeling in Hippolytushoef | Wandelen, tuin en bbq niet in Alkmaar | Klik hier voor een compleet overzicht

2 échte winkels
 • Hippolytushoef: gesloten

  Hippolytushoef
  Belterlaan 30
  1777 HM Hippolytushoef

  Informatie filiaal
  0227-592840

  Informatie webshop
  0227-593 888

 • Alkmaar: gesloten

  Alkmaar
  Herculesstraat 57
  1812 PD Alkmaar

  Informatie filiaal
  0725401428

  Informatie webshop
  0227-593 888

Categorieën

Slalom / speed / race boards

Deze categorie omvat de drie disciplines slalom, speed en racing. Onderstaand vind je de uitgebreide beschrijving per discipline!

Slalom

Dit zijn de boards die door de pros in de worldcup gebruikt worden. Compromisloze racemachines, die vragen om een goede trim. Het grootste verschil met de slalomboards van vroeger is dat deze boards behalve heel hard gaan ook een stuk makkelijker te controleren zijn. De pro’s wisten het al: snelheid zonder controle is niks; nu kan jij er ook van profiteren. De slalomracers kunnen ook zeer goed dienst doen als speedboard bij minder wind. Let wel, dit zijn geen boards voor onervaren surfers, daarvoor zijn ze te direct en vragen ze teveel aandacht tijdens het varen. Minder ervaren surfers kunnen beter voor een freeracer gaan. Slalom boards worden verkocht van ongeveer 80 t/m 140 liter.

Speed

Dit zijn de mini-boardjes bedoeld om snelheidrecords mee te verpulveren. Als de pannen van het dak waaien raken deze boards in hun element; ben je serieus bezig met speedsurfen bij orkaanwind, dan mag een rasecht speedboard niet in je collectie ontbreken. Met een volume van onder de 70 liter en een breedte van 50 cm of minder zijn deze boards gemaakt voor de echte experts die in stormachtige omstandigheden hun GPS records willen verbreken. Speed boards worden verkocht van ongeveer 50 t/m 80 liter.

Race

Onder de raceboards vallen boards waarmee met extreem weinig wind nog geplaneerd kan worden. Een bekende discipline hierbinnen is formula windsurfing. Formulaboards zijn puur gemaakt voor upwind en downwind knallen bij weinig wind met monsterzeilen. Het zijn geen allrounders, met hun breedte van bijna een meter en haast net zo lange vinnen zijn deze boards vooral bedoeld voor wedstrijdsurfers.

Een tweede discipline zijn de echte raceboards. Hierbinnen vallen de RS:X en de Bic Techno 293 klassen. Maar ook een board als de Starboard Phantom hoort hier zeker bij. Deze boards zijn zeker niet licht, maar door het grote volume en oppervlak ideaal voor lichte omstandigheden.

Filters

Merken

Selecteer een of meerdere merken

Maten

Selecteer een of meerdere maten

Kleur

Selecteer een of meerdere kleuren

Jaar

Selecteer een of meerdere collecties
Pas toe
Tonen per: Sorteren op:
6 producten gevonden
AHD SL 3 2019 € 1599,00 € 1199,00
-25%
Maten
FANATIC Falcon Slalom TE 2022 € 2799,00 € 2099,00
-25%
FANATIC Falcon Slalom TE 2021 € 2749,00 € 1799,00
-35%
Maten
Onze Slalom / speed / race boards Merken
 • AHD
 • FANATIC
 • STARBOARD

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.