Categorieën

Freestyle boards

Als trucen en sliden jouw ding is, is een rasechte freestyler jouw board. Zeer specialistisch, niet echt geschikt om in een rechte lijn te varen; deze boards verwachten elke 50 meter een move! Kleiner dan 100 liter zijn ze vooral geschikt voor lichte riders, kabbelig water en/of harde wind. Deze boards zijn het best te varen met zeilen van 6,5 m2 en kleiner. De freestylers tussen de 100 en 110 liter zijn de echte allrounders, het board van keuze van de meeste worldcuppers, one board does it all. Geschikt voor zeilen van 7,0 m2 en kleiner.

Freestyle boards zijn ontwikkeld om naast het normale vooruit surfen, ook goed achteruit te kunnen sliden. Over het algemeen wordt dit gedaan door middel van een zogenaamde pocktail, wat betekend dat de tail van het board niet plat op het water ligt, maar net als de neus wat omhoog staat. Naast de spocktail is een belangrijke eigenschap van een freestyle board dat deze erg snel aan planeren. Een brede en korte basis van het board zorgt hiervoor. Freestyle boards worden verkocht van ongeveer 80 t/m 110 liter.

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u akkoord bent.