Categorieën

Vinnen / voetbanden

Surfboardvinnen en straps

board vs zeil tabellen

Onder de categorie vinnen vallen een viertal typen vinnen; Wave, freeride, race/slalom en- weedvinnen. Deze vinnen worden verkocht met een variatie van vijf verschillende vinboxen. Het type vinbox wat bij de betreffende vin van toepassing is, is in de productnaam aangeven met een lettercode.

US = US Box
SB = Slot Box
PB = PowerBox
TB = Tuttle Box
DTB = Deep Tuttle Box
TRB = Trim Box

Houdt u er bij de aankoop van een vin altijd rekening mee dat u de juiste vinbox besteld. Onderstaand meer informatie over de verschillende vinboxen!

Vinboxen

US Box
De US Box is een box die al vele jaren gebruikt wordt in boards met een klein volume als waveboards. Deze boards hebben vaak een kleine dunne tail, waar geen plaats is voor een grote vinbox. En daarbij maakt een vinschroef van boven tot onder door het board de constructie niet bepaald sterker. Een US Box Vin wordt van onderaf in het board geschoven en vervolgens met een kleine bout vastgezet.

Power Box
De Power Box bestaat ook al vele jaren en wordt over het algemeen gebruikt in de meeste freemove/freeride boards. De Power Box is een box waarbij de vin van onderaf in het board wordt gestoken en van bovenaf met een vinschroef vastgezet wordt.

Slot Box
De Slot Box is de nieuwste vinbox en wordt gebruikt in zowel wave, freestyle/wave, freestyle en freemove boards. De box is extra licht, hij weegt tot 70% lichter dan een US Box. Een ander voordeel is dat de vinnen in de vinbox tot maximaal 3 cm verplaatst kunnen worden. Bij de Slot Box wordt de vin ook van onderaf in het board geplaatst en vervolgens met 2 schroeven vanuit de bodem schuin tegen de vin aangedraaid.

Tuttle Box
De Tuttle Box is een veelgebruikte box in freerace en- slalomboards. Door de dubbele schroef welke van bovenaf door het board in de vin wordt vastgezet en de hoogte van de vinbox, wordt extra stijfheid gecreëerd. Deze stijfheid komt op zijn beurt weer ten goede aan de performance van het board.


Deep Tuttle Box
De Deep Tuttle Box is een variant op de Tuttle Box. De Deep Tuttle Box steekt nog dieper in het board en zorgt er voor dat de vin nog steviger in het board zit. Ook deze box wordt met twee schroeven van bovenaf door het board vastgezet.

Filters

Merken

Selecteer een of meerdere merken

Maten

Selecteer een of meerdere maten

Kleur

Selecteer een of meerdere kleuren

Jaar

Selecteer een of meerdere collecties
Pas toe
Tonen per: Sorteren op:
59 producten gevonden
SONNTAG SL WEED TB 2019 Vanaf € 289,00
SONNTAG SLX DTB 2019 Vanaf € 289,00
UNIFIBER FREERIDE TB 2017 Vanaf € 85,00 € 69,00
-19%
UNIFIBER FREERIDE US 2017 € 85,00 € 69,00
-19%
UNIFIBER Freeride PB 2017 € 95,00 € 79,00
-17%
UNIFIBER WAVE US 2017 € 79,00 € 69,00
-13%
UNIFIBER WAVE PB 2017 € 79,00 € 59,00
-25%
Maten
SELECT Edge Free Slam tuttle box 2017 Vanaf € 115,00 € 99,00
-14%
Onze Vinnen / voetbanden merken
  • DA KINE
  • ION
  • JP BOARDS
  • MYSTIC
  • SELECT
  • STARBOARD

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u akkoord bent.