Let op: Wandelen, Tuinmeubelen en Buiten niet in Alkmaar | Klik hier voor een compleet overzicht. Vanaf heden geen koopavond meer.

2 échte winkels
 • Hippolytushoef: gesloten

  Hippolytushoef
  Belterlaan 30
  1777 HM Hippolytushoef

  Informatie filiaal
  0227-592840

  Informatie webshop
  0227-593 888

 • Alkmaar: gesloten

  Alkmaar
  Herculesstraat 57
  1812 PD Alkmaar

  Informatie filiaal
  072-5401428

  Informatie webshop
  0227-593 888

Categorieën

SKI STOKKEN KOPEN

Ook voor de juiste skistok moet je bij Kater zijn!

Er is voor iedereen een passende stok, in maat, materiaal en budget. Een goede skistok geeft balans en kan helpen blessures te voorkomen. Daarnaast is een skistok een goede hulp bij het maken van bochten. Je moet echter wel de juiste maat skistok kopen, is hij te kort of te lang kan hij juist blessures veroorzaken.

 

Welke maat skistokken

De skispecialisten van Kater Funsport kunnen je helpen aan de juiste skistokken. Waarbij natuurlijk de belangrijkste keuze ligt bij de maat van de stok. De maat van de skistok is gemakkelijk te bepalen, zowel met een stok in de hand als op afstand in het geval van online skistokken kopen.
 
 • Skistok in de hand
Wanneer je in de winkel staat en je wilt weten welke stok de juiste maat is pak je de stok op de kop, omgedraaid dus, met 1 hand vast vlak onder de teller*. Jouw arm vanaf de schouder naar beneden zit tegen het lichaam en bij de ellenboog maakt deze een rechte hoek van 90 graden. De stok is de juiste lengte!
 
*De teller van een skistok is het schoteltje dat onderaan zit. Het voorkomt dat je stok niet een meter de sneeuw in verdwijnt wanneer je jouw stokken op de sneeuw duwt.
 
 • Meten van de skistok is weten
Je houd jouw bovenarm tegen het lichaam en maakt met de ellenboog een hoek van 90 graden. De onderarm wijst nu recht naar voor en de gebalde vuist houd je recht. Je meet nu de afstand vanaf de onderkant van de vuist tot de vloer, en telt hier 5cm bij op.
En de stelregel is, liever ietsje te kort dan te lang.
 

Materiaal skistokken

Een skistok is meestal gemaakt van aluminium. Dit is een redelijk lichte grondstof en toch stevig genoeg. Echter, een aluminium stok kan redelijk gemakkelijk buigen, waarna een breuk snel kan volgen. Een lichtere en stijvere stok maakt men van carbon. Carbon skistokken zijn veel comfortabeler simpelweg omdat ze lichter zijn. Maar ook minder buigzaam dus een stuggere en directere feedback van de stok. Carbon stokken zijn wel duurder dan aluminium. Beschadig je het carbon door bijvoorbeeld een puntbelasting of inslag dan kan het beschadigen en breken. Het is dus wel zaak hier voorzichtig mee om te gaan.
 

Handvatten skistokken

Tegenwoordig bestaan er diverse varianten in handvatten voor skistokken. Daar waar we vroeger veelal het plastic handvat tegenkwamen met simpel polsbandje zijn er nu legio verschillende systemen. Vergeet dus niet deze ook even te passen met jouw huidige handschoenen voor je op wintersport gaat. Zo zijn er varianten met geïntegreerde bevestiging van handschoen naar handvat, soms door middel van extern los bandje dat op iedere handschoen past.
 

Skistok aanbiedingen

Bij Kater Funsport zijn er altijd wel interessante skistok acties te vinden. Overjarige collecties of actie modellen. Zowel skistokken voor volwassenen als voor kinderen.
senior skistokken


Merk skistokken

Wij hebben skistokken op voorraad van de volgende merken:
Atomic
Elan
Leki
Salomon

Kom naar onze shop voor het juiste advies en de skistok die bij jou past. Of shop online als je jouw maat weet.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.