Let op: Wandelen, Tuinmeubelen en Buiten niet in Alkmaar | Klik hier voor een compleet overzicht. Vanaf heden geen koopavond meer.

2 échte winkels
 • Hippolytushoef: gesloten

  Hippolytushoef
  Belterlaan 30
  1777 HM Hippolytushoef

  Informatie filiaal
  0227-592840

  Informatie webshop
  0227-593 888

 • Alkmaar: gesloten

  Alkmaar
  Herculesstraat 57
  1812 PD Alkmaar

  Informatie filiaal
  072-5401428

  Informatie webshop
  0227-593 888

Categorieën

*snowboardafdeling alleen in filiaal Alkmaar

Bindingen voor snowboards

Op zoek naar de beste snowboardbinding voor jou?

Dé verbinding tussen snowboarder en snowboard. Vaak wordt het belang van een goede snowboardbinding onderschat, en gezien als noodzakelijk kwaad. Online snowboard binding kopen is geen probleem, maar laat je goed informeren. Een slechte binding, of een binding die niet aansluit bij jouw riding style kan heel veel (negatieve) impact hebben. De combinatie van snowboard, snowboardbinding en snowboardboot moet hierbij gezien worden als perfecte drie-eenheid. Hieronder wat tips voor het kopen van een goede snowboard binding.
 

Freestyle snowboardbinding

deze is gemaakt om jou de ultieme vrijheid te geven tijdens het doen van jouw Freestyle trics. Of het nu gaat om de eerste 180’s of 360’s, op de piste jibben of butteren, of misschien in de snowboard halfpipe of in het snowboardpark. Je zit wel goed vast, en hebt comfortabele straps die de schoenen goed op hun plaats houden, maar er is bewegingsvrijheid en flexibiliteit aanwezig. En dat laatste heb je nodig tijdens het freestylen. Toch best fijn als je een sprong landt en je binding buigt een beetje mee zodat de energie uit de landing geleidelijk weg kan vloeien. (Stel je het tegenovergestelde voor, je staat in een superstijve skischoen helemaal vast op jouw board en je landt een jump of draait op de piste over je nose, vanaf je onderbeen is er dan geen ruimte en/of speling om te bewegen, met mogelijk knieblessures als gevolg).
 

Freeride snowboardbinding

Een binding die iets meer ondersteuning biedt zodat je ook de controle kunt houden wanneer je op hoge snelheid die gecarvde bochten op de vroege ijzige piste maakt. Met genoeg flex om ook comfortabel die surfy bochten in de diepe sneeuw te trekken of een cliff jumpje te landen. Eigenlijk een binding die overal voor ingezet kan worden, beginnende of gevorderde boarders, alle omstandigheden.

High performance snowboardbinding

De snowboardbindingen uit het hogere (lees: duurdere) segment. Echte alleskunners of sommige juist zeer dedicated op 1 inzetbereik. De componenten vaak betere kwaliteit, meer comfort, en legeringen van materialen duurzamer en responsiver.
Binnen de afzonderlijke categorieën zijn er natuurlijk nog diverse varianten.
 

Kinder, dames, of herenbindingen

Als eerste een onderverdeling naar kinder- dames- en herensnowboardbindingen, waarbij vooral gelet is op grootte en gewicht van de gebruiker. Ook de impact op de binding door de verschillende rijders zal anders zijn. Om de bindingen verder aan te laten sluiten bij de doelgroep komen ze natuurlijk in bijpassende kleuren en dessins.
 

Step-in, step-on, kliksysteem.

Een variant waarin je heel gemakkelijk in en uitstapt wordt de step-in binding genoemd. Een groot voordeel als je bijvoorbeeld les gaat geven of met de familie op wintersport vakantie gaat en je niet meer wilt dat de rest telkens op jou moet wachten. Voorbeelden hiervan zijn de FLOW bindingen en SP snowboardbindingen.
 
Burton heeft de step-on binding terug op de markt gebracht. Vroeger waren er verschillende kliksystemen, echter geen van deze systemen bleken goed genoeg om te overleven. Het step on systeem van BURTON lijkt zo ver doorontwikkeld dat het wel de juiste eigenschappen heeft. Het is gebaseerd op een simpele gedachte waarbij je de hak vastzet en de voorkant van de schoen in klikt. Binnen een paar seconden instappen dus en wegboarden.

Bekende snowboardbinding merken

Burton
Drake
Flow
K2
Nidecker

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.