Let op: deze winter geen Wintersportafdeling meer in Hippolytushoef | Wandelen, tuin en bbq niet in Alkmaar | Klik hier voor een compleet overzicht

2 échte winkels
 • Hippolytushoef: gesloten

  Hippolytushoef
  Belterlaan 30
  1777 HM Hippolytushoef

  Informatie filiaal
  0227-592840

  Informatie webshop
  0227-593 888

 • Alkmaar: gesloten

  Alkmaar
  Herculesstraat 57
  1812 PD Alkmaar

  Informatie filiaal
  0725401428

  Informatie webshop
  0227-593 888

Categorieën

Softbinding step on


Burton Step On® Bindingen & Boots

Burton Step On® is de volgende evolutie van snowboarden. Veilig en klaar voor de hele berg, de Step On® boot-to-binding verbinding biedt ongekend gemak en prestaties, zodat op het moment dat je klaar bent, het tijd is om te rijden.

Burton Step On® bindingen: alles wat u moet weten

Ben je het zat om als laatste binnen te vallen omdat je moet zitten en je bindingen moet vastmaken? Nou, die dagen zijn voorbij. Burton Step On® bindingen en boots maken snowboarden sneller, gemakkelijker en comfortabeler. Dit uitgebreide overzicht van Step On bevat alles wat u moet weten.

1: Een korte geschiedenis van Burton Step On

In het begin van de jaren 2010 daagde Jake Burton Carpenter de ingenieurs van Burton uit om een binding/bootsysteem te bouwen dat het voor mensen gemakkelijker zou maken om te leren snowboarden en ervan te genieten. In de vroege stadia van het project richtte het team zich op gebruiksgemak en toegankelijkheid, maar naarmate de tijd verstreek, kwamen comfort en prestaties ook als topprioriteiten naar voren. En na vijf jaar R&D, verschillende iteraties en tonnen feedback van rijders, werden in 2017 Burton Step On®-bindingen en -laarzen gelanceerd.

2: Burton Step On-componenten

Het Step On-systeem bestaat uit snowboardschoenen en snowboardbindingen die speciaal zijn ontworpen om samen te werken. Met Step On is de laars verankerd in de binding met drie veilige vergrendelingspunten: twee teenklemmen en een hielklem.

De schoenplaatjes bevinden zich aan de voorkant van elke laars en sluiten perfect aan bij de Burton Step On bindende teenhaken om de laarzen op hun plaats te houden en maximale teenrandrespons te bieden. Tegelijkertijd vergrendelt de hielklem aan de achterkant van de laars in de hielclip op de bindende hielcup met hetzelfde fundamentele principe van een ratelgesp. Bovendien regelt een ontgrendelingshendel op de hielcup van de binding de hielclip voor snel in- en uitstappen.

3: Voordelen van het Step On-systeem

Er zijn twee belangrijke voordelen van het Step On-systeem: gemak en prestaties.

Veel rijders zijn het erover eens dat het slechtste deel van snowboarden (afgezien van liftlijnen) is dat je moet bukken of gaan zitten om je vast te maken aan de top van een run. Dit kost niet alleen kostbare tijd die zou kunnen worden besteed aan cruisen met de ploeg, maar voor mensen die worstelen met flexibiliteit kan het vastbinden moeilijk of zelfs pijnlijk zijn. Met Step On hoef je echter niet te stoppen en voorover te buigen om je vast te maken. Stap gewoon in de binding met de hielklem gericht op de hielclip en zodra de hiel klikt, druk je naar beneden om de teenklemmen vast te zetten. Dat is ongeveer net zo handig als het wordt.

Als het op prestaties aankomt, leveren Burton Step On bindingen en boots ongeëvenaarde prestaties zonder comfortcompromissen. De drie ankerpunten in de basisplaat en de hielcup zorgen voor precies de juiste hoeveelheid speelsheid, flex en respons. Bovendien betekent het ontbreken van bindende banden die de hele dag om uw voeten klemmen, minder drukpunten, hotspots en voetvermoeidheid.

4: Nadelen van het Step On-systeem

Er zijn twee belangrijke nadelen van het Step On-systeem: prijs en compatibiliteit.

Hoewel Burton er actief aan werkt om snowboarduitrusting zo betaalbaar mogelijk te maken, komt het erop neer dat Step On bindingen en boots meer kosten dan traditionele bindingen en boots vanwege de uitgebreide R&D-investeringen en het eigen fabricageproces. Houd er rekening mee dat laarzen en bindingen samen moeten worden gekocht en dat de initiële investering duurder kan zijn dan andere opties.

Het is ook vermeldenswaard dat Step On-laarzen en bindingen alleen compatibel zijn met elkaar. Step On snowboardschoenen kunnen bijvoorbeeld niet gebruikt worden met traditionele snowboardbindingen en traditionele snowboardschoenen kunnen niet gebruikt worden met Step On snowboardbindingen. Terwijl Burton de collectie blijft uitbreiden en de technologie in licentie geeft aan andere fabrikanten, is het onwaarschijnlijk dat rijders hetzelfde aantal Step On-opties zullen vinden als niet-Step On-opties.

5: Burton Step On Bindingen vs. Andere Step-in Bindingen

Het concept van een strapless inbindsysteem is niets nieuws. Vroege step-in bindingen eind jaren 90 bevestigd onder de voet met metalen staven in de kofferbak en een plaat op het board. Het was echter lastig om een snowboard te besturen vanaf een verbinding onder de voet en er was een merkbaar verlies van krachtoverbrenging en boardgevoel. Bovendien was dit type systeem berucht omdat het vast kwam te zitten met sneeuw en ijs, waardoor het moeilijk was om de laarzen vast te zetten.

De valkuilen van eerdere versies van strapless bindingen werden de routekaart voor de ontwikkeling van Step On, die ons precies liet zien wat we nodig hadden om het systeem te laten werken. En in tegenstelling tot die vroege step-in bindingen, hechten Burton Step On bindingen aan de hielcup en aan weerszijden van de tenen. Deze verbindingspunten zijn hoe rijders kracht en precisie genereren. Bovendien zijn de hielplaatjes van Step On-bindingen een beetje uit de sneeuw geplaatst en naar binnen gericht, zodat ze niet vast komen te zitten met sneeuw. En als een toegevoegde bonus zijn Step On-laarzen gemaakt zonder metaal onder de voet, waardoor ze super comfortabel om de hele dag, elke dag in te lopen en te rijden.

6: Burton Step On bindingen versus traditionele bandbindingen

Step On bindingen zijn gemaakt van hetzelfde nylon composiet als traditionele strap bindingen, wat betekent dat ze op dezelfde manier buigen en rijden als traditionele strap bindingen. Maar wanneer ze naast elkaar worden vergeleken, melden rijders meestal dat Step On meer kracht en precisie biedt van rand tot rand, wat waarschijnlijk te wijten is aan het feit dat er met riemen een kleine vertraging is tussen het initiëren van een bocht en het volgen ervan op de beurt.

7: Het Burton Step On-systeem gebruiken?

Hoewel het Step On-systeem redelijk intuïtief is, kan het een paar keer duren om in en uit te stappen om het onder de knie te krijgen. Nadat je hebt bevestigd dat je nieuwe laarzen de juiste maat voor je hebben, oefen je met het stappen op de binding en het vastzetten. Over het algemeen raden we aan om thuis op het tapijt in de woonkamer ongeveer 10 minuten te oefenen om vertrouwd te raken met het aan- en uittrekken van de binding. laarzen uit de bindingen. Kortom, alles wat u hoeft te onthouden is: Hiel. Teen. Gaan.

Betrek eerst de hiel. Aan de achterkant van de kofferbak zit een kleine schoenplaat met twee planken; dit is het primaire verbindingspunt en houdt de laars in de hielclip op de hielcup/highback van de binding. Stap over de binding en druk de hiel van de laars terug in de hielcup tot je een lichte klik hoort. Druk vervolgens harder totdat u een tweede klik hoort.
Sluit de tenen. Zodra de hak van de laars is vergrendeld, leunt u naar voren en oefent u druk uit op uw tenen. De teenplaatjes moeten klikken of klikken in de zijhaken van je bindingen, en je bent helemaal ingebeld. Rol heen en weer om ervoor te zorgen dat beide teenplaatjes zijn vergrendeld.
Kom binnen. Scheur wat kerven.
 
Pro-tip: er zit een broekclip aan de achterkant van Step On-laarzen, direct boven de hielschoen. Schuif de manchet van je snowboardbroek in de metalen clip om te voorkomen dat ze in de weg van de hielclip zitten of in de hielclip vast komen te zitten.


En tot slot hebben we Step On gebouwd om duurzaam, betrouwbaar en consistent te zijn, van de eerste stoel tot de après. Wees niet bang om veel druk uit te oefenen om het systeem in te schakelen, het kan het aan. Rijders voor wie Step On nieuw is, hebben de neiging om voorzichtig te zijn bij het opstappen en vastzetten. Maar onthoud dat het systeem is ontworpen om tegen een stootje te kunnen en plezier te blijven bieden. Vertrouw ons.

8: Veelgestelde stap-op-vragen

We begrijpen het. Step On is anders dan je gewend bent, en we waarderen je scepsis zeker. Daarom hebben we enkele van de beste Step On-vragen verzameld die de Burton Guides door de jaren heen hebben ontvangen.

V) Met welke snowboardbevestigingssystemen kan Step On worden gebruikt?
A) Burton Step On bindingen zijn voorzien van het Re:Flex montagesysteem, dat compatibel is met The Channel® en 2x4 gatenpatroonborden. Dit betekent ook dat Step On-bindingen compatibel zijn met 3D-snowboards met gatenpatroon met de juiste 3D-specifieke schijf.

V) Werkt Step On in poeder?
A) Ja! Step On werkt geweldig in poeder. Zoals bij elke binding, moet je bij het rijden in poeder sneeuw uit je bindingsvoetbed vegen wanneer je erop stapt. Als je in echt diepe sneeuw ligt, moet je je board gebruiken om de sneeuw een beetje in te pakken en een mooie plek te maken om je op te sluiten.

V) Werkt Step On voor parkrijden?
A) Ja! Vraag het aan een van de Burton Team-rijders en zij zullen bevestigen dat Burton Step On-bindingen en -laarzen consistente resultaten leveren over de hele berg, van pistes tot sidecountry tot parkrondes en stedelijke kenmerken.

V) Heb ik een specifieke Step On-bindingsmaat nodig voor mijn laarzen?
A) Ja, Burton Step On bindingen zijn ontworpen in specifieke maten om te passen bij specifieke maatbereiken van Burton Step On boots. Om de zaken eenvoudiger te maken, hebben Step On-opbergdozen en inbinddozen een kleurcode om compatibiliteit te garanderen bij het winkelen in de winkel.

V) Hoe pas ik de bindende gaspedalen (voetbed) aan mijn laarzen aan?
A) Om de maat van het voetbed van je Step On bindingen te veranderen, klap je de twee lipjes op de naad van het voetbed (bij de hiel) omhoog met je vingers of een platte schroevendraaier. Nadat de lipjes zijn losgemaakt, klapt u het voetbed terug om de gaspedaalinstellingsopties te onthullen, die genummerd zijn voor verschillende maten laarzen. Schuif het hele voetbed naar voren of naar achteren en klik de pad weer op zijn plaats.

V) Heeft het Step On-systeem voorwaarts leunen?
A) Ja, alle Step On bindingen hebben een verstelbare forward lean. Om je forward lean te vergroten of te verkleinen, kijk je aan de binnenkant van de binding highback en zoek je de forward lean schroeven. Draai de schroeven vast (met de klok mee) om de voorwaartse helling te vergroten; let op de voorwaartse hellingsmarkeringen (F1, F2, F3) om uw juiste instelling te bepalen. Merk op dat naarmate je meer naar voren leunt, je de opening tussen de highback en de hielkap groter zult zien worden; dit is normaal.

V) Hoe weet ik of ik volledig opgesloten zit?
A) Luister naar alle drie de klikken (ten minste één klik op de hielschoen en twee klikken op de teenplaat). Blijf je voet heen en weer bewegen totdat je volledig bent geklikt.

V) Hoe kom ik eruit?
A) Uitstappen is net zo eenvoudig als opstappen (misschien zelfs makkelijker). Trek gewoon aan de hendel lo aan de buitenkant van de Burton Step On bindende hielcup en til je hiel op terwijl je hem een beetje draait. Til uw voet niet recht omhoog, want hierdoor kunnen de teenhaken vast blijven zitten. Het is ook niet nodig om de hendel omhoog te houden, want op het moment dat deze wordt geactiveerd, wordt de gesp losgemaakt. Til het gewoon op en laat het los, en stap dan uit.

V) Passen Step On snowboardschoenen als gewone snowboardschoenen?
A) Ja! Burton Step On snowboardschoenen zijn gemaakt van dezelfde materialen en gebruiken dezelfde voering als de rest van Burton's snowboardbootlijn. Dit betekent dat Step On boots hetzelfde zullen passen en aanvoelen als een traditionele snowboardboot.

Q) Tijdens het rijden hoor ik soms kleine klikgeluiden uit de Step On bindingen. Is dit normaal?
A) Ja, dit geluid is normaal en duidt niet op een defect. Dit klikgeluid is het resultaat van een kleine wrijving tussen de teenklemmen en de teenhaken. Een gemakkelijke oplossing voor dit probleem is om een kleine hoeveelheid glijmiddel (zoals een opwrijvende was) rechtstreeks op de teenhouder aan te brengen, net boven de teenklem.

V) Wat is het garantiebeleid voor Step On?
A) De standaard levenslange garantie van Burton is van toepassing op de Step On-basisplaat en een garantie van 1 jaar op alle andere Step On-componenten. Bovendien wordt Step On ondersteund door Burton's toonaangevende W48-beleid, zodat u erop kunt vertrouwen dat u altijd de snelst mogelijke service krijgt.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.