Let op: Wandelen, Tuinmeubelen en Buiten niet in Alkmaar | Klik hier voor een compleet overzicht. Vanaf heden geen koopavond meer.

2 échte winkels
 • Hippolytushoef: gesloten

  Hippolytushoef
  Belterlaan 30
  1777 HM Hippolytushoef

  Informatie filiaal
  0227-592840

  Informatie webshop
  0227-593 888

 • Alkmaar: gesloten

  Alkmaar
  Herculesstraat 57
  1812 PD Alkmaar

  Informatie filiaal
  072-5401428

  Informatie webshop
  0227-593 888

Categorieën

*snowboardafdeling alleen in filiaal Alkmaar

Snowboardboots, schoenen voor snowboarden

Snowboardschoenen koop je bij de wintersportspecialist

Vind hier jouw perfecte snowboardschoen, wat jouw style, maat of favoriete kleur ook is. Snowboardschoenen voor kids, dames en heren, uitgebreide collectie van de beste snowboardmerken.

Snowboardschoenen merken

Burton
Flow
K2
Nidecker
Nitro
Northwave
Salomon

Snowboardschoenen kopen

Een snowboardschoen is geen gewone schoen, en is ook niet te vergelijken met een skischoen. De schoen moet waterdicht en warm zijn, zodat hij de hele dag comfortabel is. En hij moet precies goed passen, gedurende jouw hele sessie. Een snowboardschoen online kopen kan wel, maar alleen als je al weet welke maat je nodig hebt. En zelfs dan kan de maat per model verschillen, dus passen in de winkel heeft altijd de voorkeur.

Materiaal en eigenschappen snowboardschoenen

De samenstelling van materialen en het ontwerp bepaald wat voor snowboardschoen je hebt en welk prijskaartje er aan hangt. Zo heb je grofweg drie verschillende schoenen met alle drie zeer uiteenlopende eigenschappen.
 
Een beginners of freestyle schoen zal wat buigzamer en in het begin comfortabeler aanvoelen. Door je enkels buigen na een landing is hierin mogelijk en enige bewegingsvrijheid gewenst. Voor freestyle dus eigenschappen die zeker welkom zijn.
 
Een freeride schoen is een breed inzetbare snowboardschoen die je eigenlijk voor alle disciplines wel kan gebruiken. Ze zijn geschikt voor zowel beginners als voor gevorderden. Meestal gemiddeld stug en te gebruiken in alle universele freeridebindingen. Dus ga je niet als een pro slalom racer de ijzige piste af of freestyle je jezelf niet de hele weg naar beneden, dan is dit de schoen voor jou.
 
De High performance snowboardschoen zal wat stugger zijn en meer richting hardboot neigen. Nog steeds wel enige mate van flex en dus comfort. Voor het harde snelle werk, voor jongens die echt veel uit hun board halen op en off piste of zware mannen die in een gewone softboot te weinig tegen druk krijgen.

Wat is de juiste snowboardschoen

Een snowboardschoen die goed past en die je de hele dag kan dragen zonder pijn of irritatie is de juiste schoen. Als deze dan ook nog aansluit bij jou profiel en bij de andere hardware als het board en de binding zit je helemaal goed!
 
Bestel jouw mooiste snowboardschoen online of neem contact op voor advies. Naar de winkel komen en passen kan natuurlijk ook, check hier onze adressen en openingstijden.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.