Categorieën

Snowboard bindingen

Dé verbinding tussen snowboarder en snowboard. Vaak wordt het belang van een goede snowboardbinding onderschat, en gezien als noodzakelijk kwaad. Online snowboard binding kopen is geen probleem, maar laat je goed informeren. Een slechte binding, of een binding die niet aansluit bij jouw riding style kan heel veel (negatieve) impact hebben. De combinatie van snowboard, snowboardbinding en snowboardboot moet hierbij gezien worden als perfecte drie-eenheid. Hieronder wat tips voor het kopen van een goede snowboard binding. 

Freestyle snowboardbinding

deze is gemaakt om jou de ultieme vrijheid te geven tijdens het doen van jouw Freestyle trics. Of het nu gaat om de eerste 180’s of 360’s, op de piste jibben of butteren, of misschien in de snowboard halfpipe of in het snowboardpark. Je zit wel goed vast, en hebt comfortabele straps die de schoenen goed op hun plaats houden, maar er is bewegingsvrijheid en flexibiliteit aanwezig. En dat laatste heb je nodig tijdens het freestylen. Toch best fijn als je een sprong landt en je binding buigt een beetje mee zodat de energie uit de landing geleidelijk weg kan vloeien. (Stel je het tegenovergestelde voor, je staat in een superstijve skischoen helemaal vast op jouw board en je landt een jump of draait op de piste over je nose, vanaf je onderbeen is er dan geen ruimte en/of speling om te bewegen, met mogelijk knieblessures als gevolg). 

Freeride snowboardbinding 


Een binding die iets meer ondersteuning biedt zodat je ook de controle kunt houden wanneer je op hoge snelheid die gecarvde bochten op de vroege ijzige piste maakt. Met genoeg flex om ook comfortabel die surfy bochten in de diepe sneeuw te trekken of een cliff jumpje te landen. Eigenlijk een binding die overal voor ingezet kan worden, beginnende of gevorderde boarders, alle omstandigheden.

High Performance Snowboardbinding 


De snowboardbindingen uit het hogere (lees: duurdere) segment. Echte alleskunners of sommige juist zeer dedicated op 1 inzetbereik. De componenten vaak betere kwaliteit, meer comfort, en legeringen van materialen duurzamer en responsiver.

Binnen de afzonderlijke categorieën zijn er natuurlijk nog diverse varianten

Als eerste een onderverdeling naar kinder- dames- en herensnowboardbindingen, waarbij vooral gelet is op grootte en gewicht van de gebruiker. Ook de impact op de binding door de verschillende rijders zal anders zijn. Om de bindingen verder aan te laten sluiten bij de doelgroep komen ze natuurlijk in bijpassende kleuren en dessins. 

Een variant waarin je heel gemakkelijk in en uitstapt wordt de step-in binding genoemd. Een groot voordeel als je bijvoorbeeld les gaat geven of met de familie op wintersport vakantie gaat en je niet meer wilt dat de rest telkens op jou moet wachten. Voorbeelden hiervan zijn de FLOW bindingen en SP snowboardbindingen.


Ook zijn er snowboardbindingen speciaal ontworpen voor split boards. Daar er op een splitboard geen centrale bevestiging mogelijk is komen de bindingen voor deze boards met een bijzondere bevestigingsmethode. Met de bindingen op een split kun je de mooiste tochten maken, al lopend door de ongerepte natuur de berg op, om deze vervolgens backcountry af te dalen.Filters

Wis filter

Merken

Selecteer een of meerdere merken

Maten

Selecteer een of meerdere maten

Kleur

Selecteer een of meerdere kleuren

Jaar

Selecteer een of meerdere collecties
Pas toe
Tonen per: Sorteren op:
1 product gevonden
JONES Mercury 2018 € 329,95 € 279,00
-15%
Onze Snowboard bindingen merken
  • BURTON
  • DRAKE
  • FLOW
  • JONES
  • NIDECKER
  • VOLKL

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u akkoord bent.